De Raad van Bestuur

De leden van de raad van Bestuur van Dematic bestaat uit voorzitter Gordon Riske, Christian Harm, Thomas Fischer, Christophe Lautray, Jan Vercammen en Marc Guns.
 

Gordon Riske (CEO, KION Group)

Gordon Riske (*1957) is CEO van de KION Group sinds 2008. Sinds januari 2015 is hij eveneens CEO van de premiummerken Linde en STILL van het bedrijf. Hij studeerde in 1981 af als elektro Ingenieur aan de Lawrence Institute of Technology in Southfield/Michigan (USA) en kreeg verdere opleiding in business administration aan de Oekreal School of Business en de Graduate School of Business Administration in Zurich, Zwitserland.

In 2007 vervoegde hij de Raad van Bestuur van de KION Group als voorzitter van de Raad van Linde Material Handling. Alvorens hij toetrad tot de KION Group was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutz AG en als bedrijfsleider van KUKA Robert GmbH. Gorden Riske is de voorzitter van de Raad van Bestuur van Dematic.

Christian Harm (VP Strategy & Business Development, KION Group)

Christian Harm (*1968) was de VP van de KION Group’s Strategy and Business Development sinds 2012. Hij studeerde af in 1991 in business administration aan de universiteit van Wenen. Hij startte zijn carrière in 1992 bij Unilever GmbH Wenen, op verschillende commerciële functies (hoofd controle, hoofd financiën/boekhouding, hoofd inkoop). Alvorens eerst bij Linde AG in 2003 en daarna de KION Group in 2006 aan de slag te gaan, werkte hij bij McKinsey & Company in Keulen en Wenen als consultant.

Thomas A. Fischer (CSO, STILL)

Thomas A. Fischer (*1959) is in functie als Chief Sales Officer van STILL GmbH sinds 2010. Na zijn studies geschiedenis en Romaanse filosofie en marketing startte hij zijn loopbaan in 1988, waar hij verschillende verkoop en marketing functies doorliep bij Fa. Lenze GmbH, Mercedes-Benz en Renault Heavy Trucks. Hij vervoegde STILL in 1995 waar hij in functie was als hoofd van de exportafdeling, de verkoopsdivisie voor Oost Europa/ROW en later voor West Europa/Azië zowel als bedrijfsleider van het filiaal in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Christophe Lautray (CSO, Linde Material Handling)

Christophe Lautray (*1962) was Chief Sales Officer van Linde Material Handling GmbH sinds 2009. Hij studeerde af in 1987 in bedrijfsmanagement aan de Ecole Supèrieure des Sciences Economiques et Commerciales te Parijs. Alvorens Fenwick Linde te vervoegen in 1991, startte hij zijn loopbaan bij de Saft–Alcatel Group in 1986 in de internationale marketing afdeling. Bij Fenwick trad hij toe tot de Raad van Bestuur in 2004, eerst als algemeen directeur (COO) en in 2006 als Senior Sales Director.

Jan Vercammen (CEO, Dematic)

Jan Vercammen (°1968) is sinds 2007 CEO en Managing Director van Dematic. Hij studeerde in 1993 af aan de KU Leuven als burgerlijk ingenieur en volgde hij nog verschillende trainingen in Marketing en R&D aan de Harvard Business School, INSEAD en aan de Vlerick Management School. In 1994 ging hij aan de slag bij Egemin en werd enkele jaren later R&D Team Manager. In 2003 werd hij Vice President van Marketing & Technology en lid van het Corporate Management Team.

Jan Vercammen is ook een lid van de Raad van Bestuur van Agoria, de sector federatie voor de technologische industrie in België en zit in de adviesraad van het  IWT, het Vlaamse agentschap voor Innovatie. Hij is ook lid van de algemene vergadering van Karel de Grote Hogechool en maakt deel uit van nog een tal andere adviesraden.

Marc Guns (COO, Dematic)

Marc Guns (°1955) was directeur van Dematic en divisiemanager van haar divisie Handling Automation sinds 2012. Hij trad toe tot de Raad van bestuur als COO in 2015. Marc Guns studeerde af als elektromechanisch ingenieur aan de universiteit van Gent (1978), specialiseerde in robotica aan de universiteit van Leuven (1983) en volgde een masteropleiding in Supply Chain Managemen

t aan de Vlerick School for Management (2000). Hij vervoegde de divisie Handling Automation bij Egemin in 1984 als project manager en hoofd techniek, en was aangesteld als VP Operations van 1990 tot 1999, toen hij besliste om verder te gaan als zelfstandig consultant en project manager voor Automated Handling systems.

In 2005 vervoegde hij de Van Looy Group, een consultatie en engineeringsbedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp van logistiek en laboratoriuminstallaties, waar hij CEO was tot zijn terugkeer bij Dematic. Marc maakt ook deel uit van de directieraad van de SJC hogeschool in zijn thuisstand Aalst.

 


Neem contact op
met een specialist

en krijg een antwoord
binnen 3 werkdagen