Nieuwsarchief 2015

1
apr.
2015
Egemin zet groei verder in 2014 Corporate
NV1
Na een succesvol 2013 heeft Egemin Automation met 2014 opnieuw een bijzonder sterk jaar achter de rug. Het bedrijf groeide met dubbele cijfers, zowel qua omzet, order intake, nettowinst als personeelsbestand. Door de goede verkoop in 2013 steeg de omzet in 2014 verder naar 128,3 miljoen euro, een stijging van ruim 22% tegenover 2013. Het volume bestellingen steeg met 18% naar 137 miljoen euro. De goede cijfers vertalen zich in een nettowinst van 4,3 miljoen euro. Het aantal effectieve medewerkers in loondienst steeg tot 730, 118 meer dan in 2013.

STERKE GROEI IN ALLE DIVISIES

De groei van Egemin Automation zet zich even sterk door in alle vier de divisies (Handling Automation, Life Sciences, Process Automation en Infra Automation). “De goede cijfers zijn het bewijs dat we enkele jaren geleden de juiste weg zijn ingeslagen met onze “Strategy 2015”. We zitten voorlopig op schema om deze strategie te realiseren. Dat komt door een goede controle van de interne processen. Daarnaast hadden we een betere orderselectie door een sterkere focus op welbepaalde doelmarkten en conceptoplossingen”, aldus Jan Vercammen, CEO bij Egemin Automation.

Egemin groeide in 2014 opnieuw sterk in sectoren zoals voeding (met name in diepvries, zuivel en dranken), farmaceutische industrie, distributie, tank terminals en infrastructuur. Jan Vercammen: “Dit zijn sectoren waarin Egemin sterk gespecialiseerd is en waarvoor we conceptoplossingen op maat uitwerken. Naast nieuwe klanten noteerde Egemin ook heel wat bestellingen van bestaande klanten die Egemin bijstaat in allerlei domeinen van hun business, als adviseur en aanbieder van lifecycle services. Ook de internationalisatiestrategie wierp zijn vruchten af, met orders in de VS en Azië-Pacific.”

118 EXTRA MENSEN OM GROEI TE BESTENDIGEN

In 2015 legt Egemin de lat opnieuw wat hoger, met een gebudgetteerde order intake van 141 miljoen euro. Die groei moet zowel komen van de vier verschillende divisies als van alle landen waar Egemin een eigen vestiging heeft. Verdere internationale expansie blijft een prominente rol spelen in de groeistrategie.

Om die groei te ondersteunen, heeft Egemin Automation vorig jaar 118 extra werknemers aangenomen, gespreid over de verschillende vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Dat bracht het totaal op 730 personeelsleden in 2014. “Tegen eind 2015 verwachten we dat de teller voor de volledige groep op 810 staat. We blijven dus op zoek naar bekwame ingenieurs en proberen die via verschillende kanalen en initiatieven te bereiken, zelfs nog voor ze hun studies afwerken”, besluit Jan Vercammen.


Ontvang onze nieuwsbrief