Nieuwsarchief 2015

9
apr.
2015
Geïntegreerd transportsysteem met innovatieve AGV’s voor Continental Handling Automation
continental-automotive-agv-website1
Continental Automotive in Mechelen werd recent bekroond met de eerste Agoria-award Factory of the Future. De fabrikant van elektronische remsystemen (ABS – ESC) sleepte deze prijs in de wacht door onder andere de verregaande innovatieve automatisering van zijn productiefabriek. Egemin Automation ondersteunde Continental hierbij met een innovatief transportsysteem met pallet- en bakkenconveyors en AGV’s (automatisch geleide voertuigen). Het systeem verzorgt het transport van onderdelen en afgewerkte producten tussen het magazijn en de productiezone en neemt acties over die anders manueel moeten gebeuren.

Dankzij deze investering is de productieomgeving bij Continental veiliger en efficiënter. Er rijden geen heftrucks meer rond in de productie en er wordt heel wat manueel werk overgenomen door de E’gv’s van Egemin. Daarnaast is er een efficiëntieverhoging van de processen op vlak van timing. De transportconveyors en de E’gv’s zorgen voor een tijdige aanvoer van goederen naar productie.

UNIEKE INSTALLATIE

Continental schakelde Egemin in om het transport tussen het automatisch magazijn en de productiezone te automatiseren. Egemin bouwde een turnkey installatie met zes E’gv®’s, een pallettransport- en bakkentransportsysteem aangestuurd en beheerd door Egemins E’wcs-software (Egemins Warehouse Control System) en E’tricc®-software (software voor verkeerscontrole en transportmanagement voor de E’gv®’s) beheren alle transportopdrachten.

De componenten worden via een pallet- en een bakkenconveyorsysteem van het magazijn naar de productiezone gebracht. Daar staan vier FLV-voertuigen (Fork Lift Vehicles) in voor de aanvoer van pallets met grote onderdelen en twee LTV’s (Load Transfer Vehicles) voor de aanvoer van bakken met kleine onderdelen naar de productiestations. Daarnaast pikken ze ook de afgewerkte producten en de lege bakken op en brengen deze terug naar de palletconveyor die ze naar het magazijn en de herbevoorradingsstations brengen.

Uniek aan de installatie zijn de LTV’s met 6 aangedreven rollenbanen die zorgen voor de bevoorrading van de doorrolstellingen met bakken in de juiste volgorde. Dat is mogelijk doordat de bakken vooraf op het bakkenconveyorsysteem gesorteerd worden volgens hun bestemming in de productie in vier sorteerbanen. Elke sorteerbaan heeft één productiezone als bestemming. De bakken worden via een sequencer in de juiste volgorde gezet in functie van de volgorde van de doorrolstellingen waar de bakken naar toe moeten. De LTV’s brengt daarna de bakken volgens de instructies van de software naar de doorrolstellingen. Aan de andere zijde neemt de operator bak van het rek en haalt de onderdelen eruit.

UITDAGEND PROJECT

De bouw van de installatie bracht verschillende uitdagingen met zich mee. De grote diversiteit aan ladingen (kisten, pallets, gitterboxen,…) met verschillende afmetingen en vorkopeningen vormden een uitdaging voor de FLV’s. Om dit op te lossen, installeerde Egemin een meetsysteem op het einde van de transportband die de afmetingen doorgeeft aan E’tricc® software. Zo kunnen de FLV-voertuigen dynamisch inrijden aan de picklocatie afhankelijk van de breedte van de lading en de vorkopening.

Beelden in hoge resolutie zijn te vinden op deze link


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief
Downloads