Nieuwsarchief 2014

25
apr.
2014
Egemin biedt oplossing voor ondersteuning XP Process Automation
windows-xp-processystemen
Begin april stopte Windows met de ondersteuning van Windows XP. Dat betekent in de praktijk ook dat er geen updates meer komen voor de virusscanners. Aangezien nog heel wat industriële computers gebruik maken van Windows XP zien moeten veel bedrijven hun computersystemen op een andere wijze beschermen. Een upgrade naar een nieuwere versie van Windows is immers niet even evident. De Integrity Control Solution van Egemin biedt juist voor deze systemen een passende bescherming tegen ongewenste inbreuken op de systemen en maakt ze in één klap beter beheersbaar.

McAfee Whitelisting

Het einde van de XP ondersteuning door Windows impliceert dat er geen beveiligingsupdates meer gebeuren en nog niet ontdekte programmeergaten in het systeem niet meer gedicht worden. Onze Integrity Control Solution zorgt ervoor dat uw proces en installaties hier geen hinder van ondervinden. De softwaretool is gebaseerd op McAfee Whitelisting technologie en beperkt de aanpassingen aan uw systeem tot een vooraf bepaalde lijst. Zo bieden we een antwoord op:
  • Malware
  • Patch Management
  • Ongewenste inbreuken op het systeem
De oplossing heeft echter meer voordelen dan enkel een aantrekkelijke bescherming van uw systemen. Onze technologie verhoogt immers ook de beheersbaarheid van de op de computersystemen gebruikte software. De geïntegreerde management- en rapportagetools geven een duidelijk overzicht van de aanpassingen die plaatsvinden op de computersystemen, maar ook van de ongeoorloofde pogingen tot aanpassen, waardoor een gericht beleid mogelijk wordt.

Hoe werkt het?

Egemin analyseert de risico’s en bedreigingen van uw software en voert vervolgens de volgende stappen uit:
  • Compatibiliteitstest aan de hand van cold backup of ‘image on site’
  • Cleaning van de PC’s on site
  • Installatie en configuratie van de Egemin Integrity Control software
  • Configuratie van de whitelist tabel
  • Connectie met de Egemin Remote Monitoring Server
De dienstverlening van Egemin gaat echter nog verder. We beschikken over een uitgebreide portfolio aan Proces Control Security oplossingen die ons toelaten om industriële processen tot op het hoogste niveau te beveiligen en beheersbaar te maken.


Ontvang onze nieuwsbrief