Nieuwsarchief 2014

8
dec.
2014
KXTX bestelt E'tow-systeem voor cross-docking center Handling Automation
kxtx-website11
Egemin Automation gaat het logistieke proces van het Chinese KXTX in Wuhan automatiseren met een E’tow-installatie. Deze toonaangevende Chinese logistieke speler wordt hiermee het eerste Chinese bedrijf in die sector met een volautomatisch vloerkettingbaansysteem. Egemin Automation zorgt bij KXTX voor zowel de pre-engineering als de installatie en finale indienstneming ter plaatse. Het project wordt opgeleverd in de lente van volgend jaar.

Het kettingbaansysteem heeft een totale lengte van 235 meter. Het zal het automatisch transport van goederen verzorgen die in het nieuwe distributie centrum van KXTX in Wuhan per vrachtwagen aankomen. Vanuit deze crossdocking hub in Wuhan worden de goederen verder gedistribueerd naar de andere DC’s van KXTX  verspreid over heel China. Deze cross-docking applicatie is nieuw voor de Chinese markt en daarmee zet Egemin Automation een verdere stap in de internationale expansie.

DE NODEN VAN JUST-IN-TIMELEVERING

KXTX wil met de automatisering beantwoorden aan de toenemende vraag naar just-in-timelevering die ze met conventioneel intern transport niet aankunnen. Met het E’tow-systeem kunnen ze in piekmomenten tot 410 pallets per uur verwerken, een aanzienlijke verhoging van de huidige capaciteit met behoud van het aantal medewerkers.  Bovendien daalt de foutenmarge en zorgt het automatisch transport van de goederen op de kettingbaan voor een gestructureerd overzicht en een verkorte doorlooptijd van het logistiek proces. Ten slotte verwacht KXTX een algemene stijging van de efficiëntie en productiviteit.

EUROPESE DEGELIJKHEID

KXTX plaatste de bestelling bij het Belgische Egemin Automation nadat ze het E’tow-systeem in werking zagen bij twee grote logistieke dienstverleners in Duitsland. "Met de keuze voor een Europese partner verwacht KXTX een hogere kwaliteit van het systeem, betrouwbaarheid en professionele service”, vertelt Dirk Dewulf, General Manager van Egemin Automation Shanghai. “Bovendien zijn wij als een van de weinige in de sector ter plaatse aanwezig met onze vestiging in Shanghai. Samen met onze goed opgeleide Chinese medewerkers zijn we ervan overtuigd dat we het nodige advies kunnen geven en een succesvol systeem zullen afleveren bij KXTX in Wuhan.”


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief