Nieuwsarchief 2014

4
sep.
2014
4 nieuwe AGV’s voor Fonterra in Nieuw-Zeeland Handling Automation
Fonterra-Darfield-website
Nieuw-Zeelandse zuivelproducent Fonterra heeft een nieuw AGV-systeem besteld bij Egemin. De bestelling omvat de levering van 4 nieuwe AGV’s met batterijwisselsysteem en E’tricc-software voor de melkfabriek in Pahiatua waar al reeds een Egemin systeem actief is. Egemin leverde eerder ook al AGV-systemen voor diverse Fonterra-vestigingen in Nieuw-Zeeland. De AGV’s worden volledig gebouwd en getest door Egemin in Europa. RML Engineering, Egemin’s partner voor de Asia Pacific-regio, neemt de volledige indienstname in Nieuw-Zeeland voor zijn rekening.

Fonterra doet de nieuwe investering wegens uitbreiding van de productie met een nieuwe productielijn. In Pahiatua wordt dagelijks 1,4 miljoen liter melk verwerkt tot volle melkpoeder. Dat  resulteert in 55.000 ton product per jaar dat met het AGV systeem wordt afgevoerd. Fonterra bestelde vooraf ook een simulatiestudie bij Egemin om de systeemperformantie en het nodige aantal voertuigen te bepalen. Uit die simulatie kwamen ook optimalisaties voort op vlak van routing om de AGV’s op een zo compact mogelijk layout te laten rondrijden. Het systeem moet volledig operationeel zijn tegen juni 2015.

CONCEPTOPLOSSING

Het nieuwe AGV-systeem voert conceptueel dezelfde functies uit als de reeds bestaande systemen. De AGV’s halen pallets met melkpoeder op aan het einde van de productielijn en transporteren deze naar de expeditiezone. Daarnaast verzorgen de voertuigen de toevoer van lege pallets naar de palletiseerders en vervoeren ze pallets met lege zakken, slip sheets en pallets voor reblending naar de productielijnen. In de reblending zone maakt men van 2 halve pallets opnieuw een hele pallet. Fonterra koos voor het type FLV1721/SL, een lasergeleid straddle voertuig dat lasten van 2.100 kg kan tillen tot 1,7 m hoog.


Ontvang onze nieuwsbrief
Downloads