Nieuwsarchief 2013

27
jun.
2013
TVH breidt conveyortraject uit met Egemin Handling Automation
Conveyor systeem TVH
TVH – Thermote & Vanhalst heeft een nieuw automatiseringsproject besteld bij Egemin Automation. Het gaat om een uitbreiding van het conveyortraject dat Egemin vorig jaar installeerde om het nieuwe bedrijfsgebouw van TVH te verbinden met de bestaande gebouwen. TVH investeert hoofdzakelijk in de uitbreiding om de redundantie te verbeteren en de werking te optimaliseren.

ONDERSTEUNING VOOR VERDERE GROEI

De trajectuitbreiding was nodig om de verdere groei van het TVH-gamma te ondersteunen. Deze aanvulling op de bestaande conveyorband is een logische stap in de continue groei van de leverancier, dat zijn productfamilie jaarlijks ziet groeien. Dit vertaalt zich in een jaarlijkse omzetgroei van 20%. Het bedrijf wil daarom verregaand automatiseren en de goederenstroom beter stroomlijnen, zodat het personeel op de werkvloer elkaar niet voor de voeten loopt. Op de band lopen bakken die onderdelen voor heftrucks, hoogwerkers en andere inplant voertuigen transporteren. TVH heeft ondertussen meer dan 500.000 voorraadlocaties in het aanbod.

CENTRALE BEVOORRADING

De oorspronkelijke conveyorinstallatie, goed voor een totale lengte van meer dan  anderhalve kilometer, werd vorig jaar geïnstalleerd en moest vermijden dat er bottlenecks ontstonden in de interne logistieke operaties. Ze sluit aan op de bestaande conveyor- en sorteerinstallaties en het bakken- of miniloadmagazijn. TVH belevert nagenoeg al zijn Europese vestigingen vanuit de hoofdzetel in Waregem. Dit vereist een uitgekiend logistiek apparaat om de krappe leveringstijden van 24 uur te kunnen garanderen. In vele landen is er geen magazijn of logistieke hub om parts tot bij de klant te brengen. Na de verhuis in 2004 naar een ruimere locatie werd gekozen om logistieke bevoorrading van andere Europese landen ook meer te centraliseren. TVH koos om die reden ook voor automatisering.

Lees hier het volledige persbericht van het conveyortraject bij TVH


Ontvang onze nieuwsbrief